Monday, August 23, 2010

Salam and Hye everybody!!!

I juz want to update bout the Estee Lauder Warehousesale held on 14 August 2010 @ Renaissance Hotel, KL.

This year the sale was really-really crazy. Haruslah the Q sampai kat luar even it's still 7am. I went there after subuh about 6.30am and sampai hotel @ 7am. Manusia sangat ramai ok!! Q almost 1 hour baru boleh masuk. This year memang sangat-sangat ramai orang. At 1 time tu, sampai kena tolak-tolak la kan, macam kena rasuk je manusia-manusia ni shopping. Actually the management should control la orang yang nak masuk tu. Biar yang kt dalam ni reda dulu, baru lah bagi batch seterusnya masuk. Ini sampai orang yang kat dalam macam tak cukup nafas~~~

This year barang agak best, but sangat limited time nak choose the barang-barang. They only give 1 hour for each person to shop yang sebenarnya memang tak cukup. I pukul 10 baru keluar, ye la, nak sort out barang-barang. Kalau tak mau beribu total barang aku amik. Huhu.

Kaunter Bobbi Brown, awal-awal stock dh abis. But, Im lucky since dapat grab 1 foundation yang memang betul-betul suit my skin color. 4.5 (warm natural). Blusher dapat gak, but masa sort barang-brang, I gi campak, akhirnya menyesal. Huhu. Lipstick, mascara, eyeliner---sorry la, awal-awal dah abis ye puan-puan. Kaunter Bobbi Brown memang sangat crazy.

After singgah Bobbi Brown, pergi kaunter MAC. This year barang memang banyak. But diorang dah siap-siap pack 3 items in 1 packet. So, agak susah nak pilih. Contohnya, in 1 pack ada mascara, eyeshadow and lipstick. Sometimes, color lipstick tu tak cantik, but ada mascara hitam. In another pack ada color lipstick yang boleh tahan, but the mascara is brown. So, memang memeningkan. Ada juga pack masacra, eyeliner and eyeshadow. But sumpah eyeliner dia color pelik-pelik like orange, hijau and pink. Takut bila beli tak pakai plak kan. In another pack ade 2 lipgloss and 1 lipstick. Macam biasa salah satu mesti ada color yang tak berkenan. So, di kaunter MAC memang lama sangat. Sebab nak choose susahhhhh. Baru sedar time balik i tak beli lipstick atau lipgloss. Haha. Terasa sangat rugi. Haiyaaaaaaaaa. Lepas tu kalau nak beli eyeliner and lipliner memang banyak. But in 1 packet dia letak 4 eyeliner/lipliner. Sape nak pakai banyak-banyak kan? Blusher i memang tak beli since yang i ada pon tak abis-abis lagi. But 1 thing yang i rasa sangat rugi is, dia ada jual set Pinkzapopping! kalau baca entry2 lepas i ada beli rm300 1 set. But kat sini dia jual rm195 je. Hurmmmmm, menyampah tau! Bagi mengubat kesedihan, I dapat grab 1 set of lipstick pallet yang agak best la, sebab bekas dia comel and ada cermin.

Dah pening-pening kat kaunter MAC, pergi kaunter Estee lauder dengan harapan nak cari perfume. Hampehhhh, seawal jam 8, perfume semua dh abis. Tinggal Beyond Paradise je berlambak-lambak lagi. Kat kaunter Estee, i beli loose powder, eyeshadow and 1 make-up set yang sangat berbaloi la beli consists of lipstick, lipgloss, face powder, eyeshadow, mascara and dapat blusher brush. RM150 dapat free dinner clutch lagi.

After that ke kaunter DKNY tengok perfume. Malas nak beli sebab overbudget. Gila la kalau gi warehousesale memang duit cepat abis sebab kita rasa semua benda murahhhh (padam muka i). Hahaha. Malas nak bagitau berapa i spent on that day. Tapi quite a lot. Bertambah miskin la gua.

Ok la, macam biasa, layankan pic2 ni. Quality sangat low sebab i takde mood nak tangkap pic ni. Huhu.Bobbi Brown foundation Rm80

MAC eyeshadow RM70 and MAC face powder RM70

MAC black mascara, lipstick (bubble), eyeshadow (pink) RM72

MAC lipstick pallet RM75

Estee Lauder make-up set+ free clutch RM150
(lipstick, lipgloss, mascara, face powder, eyeshadow, brush + clutch)

Estee Lauder loose powder RM75 and Estee eyeshadow RM50

Overall, sale ni best tapi yang tak bestnya duit banyak abissssss~~~ Huhu. Sape suruh kan? Takpe la, mane agak-agak taknak guna or tetiba tak berkenan tu jual je la kan? Hehehe.

p/s: Psttttttttt, puasa kena ganti berapa hari? Hoho.

4 comments:

fanadz said...

hehe.tahniah.
p/s:pose kene ganti 7 hari!huhu.

Rasaksa Mini said...

fara: hehehe. tahniah sbb berjaya mengabiskan duit eh. hahah.

p/s: i pon 7 hari maaaaaa.

YuSniZa said...

padan muke dah miskin!!! haha
I ganti sari jee.jgn jelezzz

fanadz said...

hehe.haah, tahniah coz berjaya ngabiskan duit.hihi.

yus, nanti kene lagi hujung2..ehe~